Nettleseren din er utdatert. Den har kjente sikkerhetsproblemer og vil ikke kunne vise alle egenskapene til denne og andre nettsider. Lær mer og se hvordan du kan oppdatere nettleseren din..

X

John’s Phone

Jeg benytter anledningen i kjølvannet av iPhone 4S-lanseringen til å fortelle om en kul telefon jeg har brukt i det siste. Min gamle iPhone takket for seg rett før sommerferien, og da valgte jeg vente med å kjøpe ny telefon til neste generasjon iPhone kom ut. I mellomtiden har jeg forholdt meg til to relativt enkle telefoner.

Gjennom ferien brukte jeg en Nokia 6510 fra 2002 (apropos iPhone 4S; jeg mener huske 6510 var blant de første telefonene som støttet talekommandoer). Dette er en gammel telefon vi hadde liggende og den er dessverre ikke helt i topp shape. Derfor kjøpte jeg nylig mer stabile John’s Phone – en morsom konsepttelefon.

 

Enkel

Slagordet “The World’s Most Simple Phone” er mildt sagt passende. Den har (nesten) ikke skjerm. Det vil si, det er en liten svart-hvitt skjerm på toppen der man kan se hvilket nummer som ringer, batteritid og samtalehistorikk. Fronten består kun av nummertaster og henholdsvis en svar- og legg på-knapp.

Adresseboken er i papir (virker selv om du er tom for strøm!) og det finnes en egen holder for en spesialdesignet blekkpenn, slik at du enkelt kan legge til nye kontakter. På siden av telefonen kan man velge mellom tre forskjellige nivåer av ringevolum (stille, normal og høy), samt skru på tastelås. Standbytiden er på tre uker.

Ingen SMS
Det store minuset er at John Doe Amsterdam (som står bak telefonen) ikke har klart å finne en ordentlig måte å implementere SMS på. Om dette er en “feature” eller en naturlig begrensning er jeg ikke sikker på, men for min del kunne jeg i praksis ikke motta SMS på Nokiaen heller.

SMS blir dessuten lagret på SIM-kortet, så jeg ser meldingene så snart jeg setter SIM-kortet inn i en annen telefon. Mangel på SMS er likevel en svakhet, og det eneste jeg har å utsette på telefonen.

 

Gjennomført
Til slutt selve killer-funksjonen til John’s Phone. Den er humoristisk og godt gjennomført: jeg snakker om spill-seksjonen. Bakerst i adresseboken er det nemlig satt av plass til å spille tic-tac-toe. Snedig.

Jeg har lastet opp et par bilder av telefonen til et imgur.com-album for de som er videre interessert (det er også flere bilder her). Telefonen kan bestilles direkte fra johnsphones.com. Jeg kjøpte riktignok min på Gardermoen for kr. 599,- (i følge selgeren var jeg faktisk den første som kjøpte John’s Phone av dem…). Meg bekjent er det ingen andre forhandlere av telefonen i Norge.